Rolf Sanchez

Deze populaire Latin zanger, bekend van het populaire programma Beste Zangers, boek je nu voor je feest of evenement.
Veel mensen trekken al snel de vergelijking tussen Rolf Sanchez en het Latin icoon Marc Anthony, iemand die al alles bereikt heeft wat menselijk mogelijk is. Marc heeft natuurlijk een geheel eigen stijl en dat is ook exact wat Rolfs doel is. Rolf is gek op de Latin sounds en heeft veel plezier in het schrijven van zijn teksten en het maken van mooie melodie lijnen. Dat komt soms tot uiting in een mix van traditioneel Latin met een vleugje pop, maar natuurlijk ook in prachtige gevoelige ballads.

Als finalist in de talentenjacht ‘X-Factor’ kreeg Rolf Sanchez in 2011 zijn eerste platencontract, iets wat normaal gesproken alleen voor de winnaar van toepassing is. Tijdens al deze hectiek werd duidelijk dat er mensen over de gehele wereld de video’s van Rolfs optredens in de show hadden gezien, waaronder de ervaren rot uit de Latin scene Marcos Hernandez. Na diverse gesprekken en het samen werken aan muziek kwam Rolf steeds meer in contact met zijn culturele achtergrond.

Rolf besloot af te reizen naar zijn land van herkomst: De Dominicaanse Republiek. Zijn bekendheid groeide hard. In 2016 verhuisde hij naar Miami en zette hij ook zijn eerste stap met platencontracten in de VS. Na het tekenen bij Sony bereikte het nummer Por Si No Te Vuelvo A Ver op zijn eerste plaat een nummer 1 positie op de Amerikaanse Billboard Top 100 Latin American lijst. Diverse hits volgden en Rolf belandde in de studio met de ster-producers uit de Latin scene die onder andere hits van Pitbull, Marc Anthony en Prince Royce produceerde.

Ondanks het feit dat hij een groot deel van zijn tijd aan de andere kant van de oceaan doorbrengt, houdt Rolf Sanchez altijd de band met Nederland kort. In 2017 bracht hij de de plaat ‘Voy a Bailar’ met featurings van Boef en Ali B uit, maar zijn echte Nederlandse doorbraak ontstond toen hij in 2019 deelnam aan het populaire programma Beste Zangers. Hij wist alle harten te veroveren met zijn Latin invloeden.