Marco Borsato

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je een vreemde blik toezenden. Natúúrlijk kent hij Marco Borsato. Iedereen kent Marco Borsato! Met veertien #1 hit singles, zes #1 albums en vier #1 dvds kan je onmogelijk om hem heen en is hij al jarenlang de meest succesvolle Nederlandse zanger aller tijden.

In 1990 startte Marcos muzikale carrière met het winnen van deze Soundmixshow, waar Marco een overtuigende Billy Vera wist neer te zetten met het liedje At this moment. Vele optredens en enkele Italiaanse singles volgden en ook drie Italiaanstalige albums, maar het grote succes bleef vooralsnog uit. Dit veranderde volledig toen Marco in 1994 zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn Bedrog uitbracht. In no time veroverde hij de top 40 om vervolgens stevig voor dertien weken op de eerste plaats te blijven staan, een nieuw record! De tweede single (Waarom Nou jij) van het album Marco haalde ook de eerste plaats.

Inmiddels heeft Marco elf nummer 1 hits op zijn naam staan, waarbij de laatste zes singles die hij uitbracht allemaal op die felbegeerde eerste positie belandde. Er verschenen meer albums en meer singles, iedere keer tot stand gebracht door hetzelfde succesvolle team mensen waar Marco inmiddels al vele jaren mee samenwerkt. Deze succesvolle creatieve formule, in combinatie met innovatieve marketing technieken en het feit dat Marco een geboren entertainer is, leidde van het ene platina album naar het ander.