Thomas Berge

Op 13-jarige leeftijd beklom Chiel Ottink (1990) voor het eerst het podium onder zijn artiestennaam Thomas Berge. Het was de start van zijn succesvolle carrière waarin hij als jongste artiest ooit de Zilveren Harp ontving in 2006, diverse nummer-1 hits scoorde en meermaals op eigen kracht AFAS Live (toen nog Heineken Music Hall) wist uit te verkopen. Daarnaast is Thomas ook auteur van succesvolle tracks voor andere artiesten zoals: ‘Leef’ van André Hazes.

De blonde uit Haaksbergen afkomstige zanger wist bij het grote publiek door te breken door zijn vertolking van het nummer ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’, origineel van Gordon, tijdens het populaire TV-programma ‘Beste Zangers’. Hij behaalde hiermee de eerste positie in de Single Top 100 en eveneens een gouden plaat.

Zijn carrière kende pieken en dalen, maar nooit verloor hij de liefde voor muziek. De moeilijke periode en de zoektocht naar zichzelf zorgden voor inspiratie en dit bracht de goedlachse Thomas vele nieuwe ideeën voor het schrijven van liedteksten. Zijn vizier staat weer op scherp en hij laat zich door niemand meer afleiden van zijn doel: zijn bijzondere talent inzetten om te zingen voor iedereen die het wil horen. Met liefde en passie.