Sieneke

Wie kent Sieneke niet? De altijd goedlachse zangeres is een begrip in de vaderlandse showbizz. Op het podium en op televisie is ze een graag geziene gast. Als kind was ze altijd al bezig met dansen en zingen. Ook toen had ze al een enorme liefde voor het Nederlandstalige lied. Met haar stem wist Sieneke mensen in de harten te raken. Ze werd regelmatig gevraagd voor optredens in het land. Tijdens een feestje in Dordrecht werd Sieneke ontdekt door Marianne Weber, die zich vanaf dat moment voor lange tijd over haar carrière ontfermde.

In tegenstelling tot de mannelijke tegenhangers zijn er in de afgelopen jaren weinig vrouwen landelijk doorgebroken in het Nederlandstalige populaire genre. Misschien zijn ze wel op één hand te tellen. De absolute koningin blijft Mary Serveas, die als de Zangeres zonder Naam, een legende werd. In haar voetsporen volgde Corry Konings en wat later Marianne Weber. Zij wisten met hun volkse muziek en opvattingen een miljoenen publiek te raken. Ze werden onderdeel van de identiteit van alle Nederlanders. Het was precies dat stukje identiteit wat door Sieneke, op onvervalste manier, in de spotlight werd geplaatst tijdens het Eurovisie songfestival in Oslo. Tientallen miljoenen mensen zagen haar schitteren op een internationaal podium. De finale haalde ze niet, maar ze vertegenwoordigde Nederland op oprecht trotse wijze en de melodie van haar lied klinkt ook nu nog door in menig hoofd. Precies zoals de tekst van het lied al voorspelde. Sieneke wordt daarom vaak in één adem genoemd met de eerdergenoemde iconische zangeressen van het levenslied.

Jaren zijn inmiddels verstreken en Sieneke is inmiddels een volwassen vrouw. Samen met haar man Jan zijn ze trotse ouders van hun kinderen Rosalie en Dani. Ondanks het drukke familieleven is vrolijke Nijmeegse nooit van het toneel verdwenen. Frans Bauer nodigde haar uit om samen te zingen tijdens zijn theatertournee. Tijdens meer dan 45 theaterconcerten wist Sieneke, elke avond opnieuw de harten, van duizenden fans te veroveren. Voor Sieneke was dit het startsein voor het stellen van nieuwe doelen en het maken van nieuwe plannen. Want ondanks de inmiddels indrukwekkende carrière, moet het allemaal nog beginnen. Als je de prinses van het levenslied wordt betiteld, dan ben je aan stand verplicht … “Noblesse Obligé”.