Joël Borrelli

Joel Borelli werd geboren op 22 juni 1980 in Eindhoven. Zijn vader en moederzijn bijzonder muzikaal. De oude piano van opa staat midden in de woonkameren iedere dag wordt er even op gespeeld. Joel staat als klein ventje te dansen inzijn box. Muziek is er met de paplepel ingegoten.

Het duurt niet lang voordatkleine Joel achter de piano plaats neemt. Mama leert hem de eerste akkoordenen binnen no time leert hij zichzelf het spelen aan. Als jongen van 12 krijgt hij pianoles maar al gauw is het duidelijk dat Joel vanuit zijn hart speelt. Noten spelen lukt hem niet, tot de dag van vandaag leest Joel nog steeds geen noot.

Als 20-jarige knul gaat Joel de kroegen af om daar achter de piano plaats te nemen en zo naast zijn studie sportmarketing wat geld bij te verdienen. Al snel krijgt de Scheveningse succesformatie Crazy Piano’s hem in het vizier. Hier leert Joel het vak van het entertainen en bouwt hij een gigantisch repertoire op. Joel speelt inmiddels overal en groeit uit tot een van de gezichten van Crazy Piano’s.

De laatste jaren wist Joël zijn show uit te bouwen tot een veelgevraagde festivalact, te vinden in de line-up van vele grotere Nederlandse evenementen. Dit maakt hem op dit moment de meest gevraagde pianist/entertainer van Nederland met meer dan 180 shows per jaar in binnen- en buitenland.