Davey Bindervoet

Davey is een Amsterdammer in hart en nieren. Hij is er geboren en getogen, en wilde al van jongs af zingen over zijn stad. Van zijn opa, geboren in de Jordaan, leerde hij de liedjes van Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en Manke Nelis. Van kinds af aan wilde hij zingen als zijn helden. Op zoek naar accordeonles, zag hij als 16-jarige dat het Amsterdam volkskoor leden zocht. Maar dan moest je wel 18 zijn. Hij schreef dat hij zo graag Jordaanliederen zong, en bij het koor wilde.

Hij werd aangenomen bij deze weekvijver van de typisch Amsterdamse muziekcultuur. Davey, die vanaf zijn negende al optrad waar hij maar kon, werd daar een echte volkszanger. Die op zijn 26ste al 17 jaar echte Amsterdamse muziekervaring heeft – niet alleen zingend achter de bar, maar soms ook op de bar. Met succes. Vier jaar geleden werd hij uitgenodigd om in het Nieuwe De LaMar Theater te zingen met het Johnny Jordaan ensemble – het ensemble waarmee Johnny Jordaan ooit begon. Davey treedt in de voetsporen van de grote Jordaanzanger. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij in 2016 de Johnny Jordaanring kreeg, uit de handen van Johnny’s dochter – de ring die Johnny ooit kreeg als best verkopende Nederlandstalige zanger, uitgereikt door Cliff Richard. Davey’s inzet om de Amsterdamse muziektraditie met hart en ziel voort te zetten is niet onopgemerkt

gebleven. Hij trad met succes op in het SBS-tv-programma “Bloed, Zweet en Tranen”, op het Jordaan-festival, het Elandgracht festival, Dutch Valley en in menige kroeg. In Carré werd hij in 2016 uitgeroepen tot ‘de nieuwe Johnny Jordaan’, bij het jubileumconcert van de 110-jarige Amsterdamse Tramharmonie, in een concert met onder meer Willeke Alberti.

Kortom, Davey Bindervoet heeft geen “certificaat van echtheid” nodig.
Van z’n humor tot z’n muziek is Davey een ras-Amsterdamse zanger, met een warm hart en een gouden strot.