Danny de Munk

Als Danny de Munk ergens verschijnt voelt iedereen zich onmiddellijk thuis, want de spontane zanger en tv-persoonlijkheid brengt overal waar hij komt feest, plezier en echte gezelligheid. Danny houdt van de mensen en de mensen houden van Danny.

 De Munk werd op twaalfjarige leeftijd uitgekozen om de hoofdrol te spelen in de speelfilm ‘Ciske de Rat’. De door De Munk gezongen titelsong ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland. Danny bleef bouwen aan zijn carrière en nam een LP op, waarvan het nummer ‘Mijn Stad’ eveneens in de hitparades belandde.
Dat Danny de Munk een alleskunner is moge duidelijk zijn. Naast zanger en muscialster wist De Munk ook het grote publiek te boeien met zijn rol in de speelfilm ‘All Stars’. Ook toerde hij met verschillende theatershows, zowel solo als met Henk Poort, langs de Nederlandse theaters en zorgde de real-life soap, waarin Danny samen met zijn vrouw Jenny te zien was, voor veel populariteit rondom de zanger. En dit is nog maar een kleine greep uit de rijke carrière van Danny de Munk.

In juli 2017 nam De Munk, na ruim 247 voorstellingen, definitief afscheid van ‘Ciske de Rat’. De zanger vond het tijd om een nieuwe weg in te slaan en introduceerde een nieuwe muziekstroom ‘NederDance’. Zijn eerste Nederdance track ‘Toch ff Lekker Zo’ werd goed ontvangen en behaalde positie 9 in de iTunes top 100.

Naast zijn Nederdance hits blijft De Munk ook het Levenslied vertolken en is daarom ook een graag geziene gast tijdens de jaarlijks terugkerende ‘Holland Zingt Hazes’ concerten. Vlak na de concerten in 2018 bracht hij samen met Silver Metz de single ‘Toe Nou Kom Weer Thuis’ uit, dit zelfde nummer zong Danny in 1985 samen met zijn held André Hazes.