Albert van Benthem

Albert van Benthem is geboren op 28 mei 1974 in de Amsterdamse Dapperbuurt achter de beroemde Dappermarkt.
Albert wordt op school al jong opgemerkt door de juffrouw die aan de kinderen les gaf in zingen en ze complimenteert Alberts moeder met de uitzonderlijke heldere stem van haar zoon. Jaren later begint Albert op de middelbare school ook interesse te krijgen in zingen in schoolmusicals en dat gaat hem goed af.
Op 16 jarige leeftijd beginnen Albert, zijn vader Albert sr en een collega een drive in show en touren hier mee door het land en Albert gaat erbij zingen en er worden sketches opgevoerd. Dit gaat zo lekker dat Albert acteerlessen gaat volgen en hij krijgt steeds vaker leuke rolletjes in series als Onderweg naar morgen, Goede tijden slechte tijden, Westenwind enz.
In 2008 past Albert in het profiel van een commercial van telecombedrijf KPN over een volkszanger uit Brabant genaamd FONS en van de 60 kandidaten steekt Albert er met kop en schouders bovenuit mede doordat hij inmiddels veel acteerde en een echte volkszanger was.
Van 2008 tot en met 2010 heeft Albert een hype in handen als dit leuke herkenbare typetje Fons of wel Fonske.
Platenmaatschappij Telstar onder leiding van meneer Johnny Hoes biedt Albert een platencontract aan en er volgen vier singles en een feestalbum.
Na 2010 komt Albert onder contract van Feestartiesten.nl en platenmaatschappij Storm Records die gespecialiseerd zijn in zoals de naam al verklapt feestartiesten en winterreizen in de après-ski gebieden, Alber Casanova is geboren.
Albert scoort de ene na de andere après-ski knaller met hits als De Reiger (duet met Roy Raymonds) en Viva Vogeltje en heeft de beste knaller van het jaar met De Hoedjesdans in 2011.
In Westendorf bij apresski tent GERRY ‘S INN is Albert 6 jaar lang het gezicht samen met Stefan Storm.
In 2015 brengt Albert een ballad uit met de titel ALS JE MIJ NIET MEER WILT ZIEN door Albert zelf geschreven op melodie van het aloude nummer Sealed with a kiss.
Hiermee laat hij zien veelzijdiger te zijn dan velen dachten en in 2019 krijgt dit vervolg door de unieke samenwerking met zangeres Margretha van de Laar die hem benadert om samen een duet uit te brengen na een geweldig spontaan optreden samen op de vakantiebeurs .
Onder leiding van top producer Jeroen Englebert  en producer Patrick Muhren wordt in studio Arnold Mühren te Volendam de hit ALS JE VRIENDEN HEBT  OPGENOMEN en dit overtreft ieders verwachting, binnen no time wordt het vervolg genaamd NOOIT TE LAAT  opgenomen. Deze plaat doet t ook super goed en als gimmick wordt de plaat door hun zelf omgetoverd in een heuse sinterklaas plaat.