Steve Yocum

Finalist Voice Senior 2019

Steve Yocum

Finalist Voice Senior 2019 voor team Marco Borsato

Hij werd door zijn ouders aangemoedigd te beginnen met trombone spelen en stelde meteen zijn eigen band samen. Hij ging naar Hartt College of Music met de bedoeling om op Broadway dirigent te worden, maar stopte na twee jaar om fulltime te werken als een professionele trombonespeler in New York City.
Toen hij in New Orleans werd uitgenodigd om met Mardi Gras te werken, werd hij verliefd op die stad. Hij had vooral in de jaren ’70 als touring-muzikant gewerkt, toen hij in 1980 het aanbod kreeg om op fulltime basis optredens te doen met zanger Banu Gibson in New Orleans.
In 1985 kreeg hij een baan aangeboden als bandleider bij Walt Disney World Florida. Hij kreeg daar de gelegenheid om zijn band “Uncle Yokes Black Dog Jazz Band” met Disney-collega’s. op te richten. Deze band tourde door heel Amerika. Ze traden ook op in Nederland in 1990. Hij verhuisde in 1991 terug naar New Orleans om te werken als leider van zijn eigen band op Bourbon Street tot hij naar Nederland verhuisde.
Sinds 1997 doet hij festivals en concerten als entertainer in heel Europa met af en toe optredens in zijn geadopteerde geboorteplaats New Orleans. In het nastreven van de levenslange droom om een ​​zanger te worden, nam hij in 2019 deel aan The Voice Senior NL en drong hij door tot de finale.